Pravidelný občasník originálního humoru

Váš účet na Facebooku bude zrušen, někdo vás nahlásil. Klasický phishing, a klasicky úspěšný

Autor chlívek (Webdesign, Internet) - vydáno 14.1.2012


Kaspersky Lab upozorňuje na vlnu phishingu (rhybaření) na Facbeooku. Začíná tím, že od někoho dostane zprávu, ve které je uvedeno, že váš účet na Facebooku bude zrušen, protože vás někdo nahlásil. Čemuž můžete zabránit, pokud potvrdíte autentičnost vašeho účtu. Připojen je odkaz na klasický phishingový web, který "vypadá" jako Facebook. Na útoku je zajímavé i to, že využívá (samozřejmě) hacknutých účtů (získá je právě pomocí phishingu) a mění jejich profilové foto na logo Facebooku a ještě navíc jim mění jméno na "Facebook Security" kde jsou ale některé znaky (a, k, S a t) nahrazený "podobnými" znaky (viz screenshot).

"Last Warning: Your Facebook account will be turned off Because someone has reported you. Please do re-confirm your account security by: => http://apps-xxxx-xxxxx-user.de.vu
Thank you. The Facebook Team
"

Phishingový web od uživatelů vyžaduje zadání jména, příjmení, e-mialu, hesla k Facebooku, hesla k mailové schránce a dalších údajů. Jak už to tak klasický chodí, jakkoliv tento phishing vypadá absurdně a průhledně, uživatelé na něj skutečně naletí.

Po zadání informací se obejví upozornění, že pro potvrzení účtu je nutné zaplatit a uživatel je tak doveden k zadání čísla kreditní karty, včetně CSC/CVV kódu. I zde je těžké uvěřit, že by snad někdo mohl na něco takového přistoupit, ale opak je pravdou.

Zdroj: Facebook Security Phishing Attack In The Wild

Štítky : Internet, Bezpečnost, Facebook.com, Phishing, Rhybaření, Scam, Soukromí, Sociální síť, Kaspersky Lab



|
Poslední změna : 14.1.2012 12:22, Vytvořen : 14.1.2012 12:22, Vydán : 14.1.2012, 10958x

Komentáře pro ty z Facebooku

Aktuální články autora

Související články