Na WordPress přešlo přes půl milionu Windows Live blogů

Na WordPress přešlo přes půl milionu Windows Live blogůPoněkud překvapivý konec Windows Live blogů přinesl ještě překvapivější pokračování, automatický přesun blogu na WordPress platformu.

Microsoft oznámil, že migraci doposud provedlo více než půl milionu Windows Live Spaces blogů (viz Windows Live Spaces končí, WordPress.com převezme uživatele ze září tohoto roku). Podle Dharmeshe Mehty, ředitele Microsoft Windows and windows Live Divison, si skoro dalšího půl milionu Windows Live uživatelů založilo na WordPress.com zcela nové blogy.

Na WordPress přešlo přes půl milionu Windows Live blogů

Windows Live Spaces bylo spuštěno na konci roku 2006 a spuštění bylo doprovázeno výraznými problémy, včetně protestů uživatelů. Ti chtěli zpět původní MSN Spaces (dostupné od prosince 2004). S nástupem sociálních sítí a médií se Microsoft několikrát pokusil o obměnu služby- přes pokus o vznik sociální sítě (neúspěšný) po doplnění možností klasického sdílení.

Windows Live Spaces bude funkční do března 2011. Od ledna 2011 nebude možné přidávat nový obsah. V rámci migrace se převede “skoro” všechno – s výjimkou vzhledu, guestbooku a seznamů.