Nový zpravodajský web, Česká pozice, podcenil Internet

Nový zpravodajský web, www.ceskapozice.cz, se vám nejspíš nepodaří navštívit. Ve většině času je nedostupný, občas vrátí prázdnou stránku, velmi výjimečně poskytne obsah.

Česká pozice  Informace pro svobodné lidi

Provozovat cokoliv na internetu je věc ošemetná. A rok co rok se o tom poučí desítky, možná i stovky, projektů – ty se po spuštění zhroutí, zpravidla vlivem podcenění “zájmu” návštěvníků – většinou se ale podcenění děje spíš vlivem neznalosti, snahy ušetřit, neochotou podrobit web (a hlavně jeho aplikaci a databázi) zátěžovým testům. Něco jiného je to u projektů za kterými stojí jednotivec (a zejména pokud si to platí ze svého), něco jiného je to u projektů majících ambice být “novým českým čímkoliv” a mířit do výšin.

JustIT.cz by mohlo vyprávět, kdyby tedy mohlo – virtuální server na kterém běží už dvakrát podstoupil navýšení, momentálně jde o konfiguraci VDS s 2GB paměti (a začínalo se na 512MB). A pár horkých chvil týkajících se udržení v chodu už taky zažil. České pozici tedy hodně štěstí při boji proti nepřátelům každého internetového projektu – návštěvníkům.