Galerie: Samsung Galaxy Tab – Android (System)

Po galerii plochy se můžete podívat na screenshoty některých systémových částí Galaxy Tab Tabletu. Ten nabízí klasický Android (tedy ten “mobilní”), ale Samsung samozřejmě některé věci má mírně pozměněné.

Rozšířeny byly například možnosti správy aplikací, včetně něčeho na způsob “task manager” aplikace. Rozšíření jde dobrým směrem a některé věci řeší, bohužel to stále není úplně ono – prostě “zabít” nějaký program na Android (zejména v okamžiku kdy zlobí) není zcela triviální záležitost. A obecně by si správa aplikací v Androidu zasloužila zlepšit. Přepínání mezi aplikacemi by si také zasloužilo výrazné zlepšení (a právě tam by měla být možnost aplikací zavřít) – jediné co Galaxy Tab má změněné je dostupnost Správce úloh.

Galaxy Tab nabízí i vylepšenou notifikační oblast – přímo v ní jsou zabudovány zapínání a vypínání WiFI, Bluetooth, GPS, zvuku, zámek automatického otočení a ovládání jasu displeje.

Mezi screenshoty najdete i několik týkající se klávesnice – k Galaxy Tab je dodávána Swype a Vlingo. Smart Keyboard Pro jsem si doinstaloval – je to, z mého pohledu, zatím nejlepší klávesnice pro Android, která  podporuje češtinu.

Galaxy Tab má i vlastní provedení “telefonu” – tedy telefonního seznamu (kontaktů) i vlastního vytáčení.