Se slevolety.cz (a Markem Wantochem) asi propásnete, možná i víc než je zdrávo.

“Slevolety.cz … s námi je nepropásnete” je asi ne zcela reálné heslo.  “Vážení klienti, bohužel neustále čelíme velkému tlaku ze strany médií a konkurence a jsme neustále obviňováni z toho, že se pokoušíme někoho oklamat či podvést, když nabízíme naši nabídku za atraktivní ceny,” píše provozovatel na hlavní stránce.

Pokud nerozumíte “tlaku ze strany médií”, tak si přečtěte Slevolety.cz přestaly prodávat letenky, peníze prý vrátí, Lidé si na serveru koupili levné letenky. Hrozí jim, že nepoletí a Server nabízí levné letenky, aerolinky se k nim ale neznají

To zda slevolety.cz (za kterými podle iDnes.cz teoreticky stoji loňská maturantka Hedvika Gregorová a dvacetiletý Marek Wantoch) jsou podvod či nikoliv bude nakonec řešit policie. Mě na to všem ale hlavně překvapuje to, že neexistující firmě někdo odešle několik desítek tisíc korun. V “obchodních podmínkách” uvedenou Online Vision LTD v rejstříku nenajdete. Nedočkáte se ani adresy. Chybí i jakékoliv jméno zodpovědných osob. Ale je to prý “britská společnost” a má “dlouholeté zkušenosti”.

Jsme britská společnost Online Vision LTD, která si za dobu své působnosti získala mnoho klientů po celé Evropě. Těžíme z dlouholetých zkušeností, věnujeme se různým projektům převážně v oblasti sjednávání rezervací, zabezpečování ubytování a cestování.

Na onlinevisionltd.webnode.com se ještě můžete pozastavit nad tvrzeními o 20 000 kupujících na www.sleepdeal.com (ve skutečnosti aktuálně pouze zaparkovaná prázdná doména, ale podle Na dva dny do Londýna či Paříže? Nechte to na stránkách Sleepdeal.com to možná někdy i fungovalo, pokud to tedy není PR spam).

Nějak to ale není všechno. Marek Wantoch je známé jméno

A aby toho nebylo málo, podobná schémata najdete na www.vyhodnepobyty.cz a “firma” provozuje ještě www.slevoletenky.cz.  Zajímavé čtení můžete najít i na Facebook Stránce Slevolety.cz.

Honza Černý – Podle všeho to vypadá že jsem přišel o 5000Kč a nikam nepoletím tak teda dík!

Ondřej Šimíček – Hodně uvažuji o letenky do Barcelóny, když jsem pročetl všechny možné diskuze, tak je to bohužel jen negativní, ale nikdo nenapsal, že odletěl. Jen jediný napsal, že odletěl, ale tomu nevěřil ani admin Slevolety.cz, když se pána ptali na jméno, protože takové jméno v rezervaci nemají :))
Dotaz zní: už někdo opravdu letěl tam i zpět?

Ne nezajímavá je i souvislost jména Marek Wantoch a problematické společnosti Mojeaktivace s.r.o (viz například MOJEAKTIVACE s.r.o. neplatí s nesmírně poučnou diskuzí), odkud vedou stopy k další problematické firmě  – TELE PLUS (v rejstříku najdete TelePlus s..r.o. v likvidace, souvislost s Wantochem není zce jasná). A v rejstříku nadjete ještě Defentex plus .s.r.o.

Podle dostupných informací jde o klasické schéma. Je založena firma, využita do maxima, vytvořeny dluhy, ty nejsou uhrazeny. Firma je dána do likvidace a na další totožnou činnost se založí nová firma. A takhle to jde několik let.