Anonymous jde po Sony, odveta za žalobu týkající se PS3 hackera

Anonymous, hackerská skupina zodpovědná za řadu úspěšných útoků (PayPal, Amazon a další), zaměřila své aktivity na Sony. Důvodem je žaloba, kterou se Sony snaží dostat George “GeoHot” Hotze a Alexandra “Graf_Chokolo” Egorenkova.

Your corrupt business practices are indicative of a corporate philosophy that would deny consumers the right to use products they have paid for, and rightfully own, in the manner of their choosing. Perhaps you should alert your customers to the fact that they are apparently only renting your products?

“Neodpustitelný útok proti svobodě projevu a svobodě internetu,” jsou podle Anonymous právní kroky Sony, kterými postupuje proti dvojici hackerů, kteří jsou za hackem PS3 konzole. Anonymous to uvádějí v Operation Payback brings you #OpSony.  GeoHot a Graf_Chokolo jsou “zodpovědní” za hack PS3, který umožňuje vlastníkům této konzole překonat zabudované ochrany a spouštět libovolné, vlastní programy. Včetně těch, které získali ne zcela legální cestou.

Anonymous také viní Sony ze zneužití právního systému pro cenzuru informací o tom jak jejich produkty pracují, stíhání vlastních zákazníků na základě vlastnictví a sdílení těchto informací a snaze získávat znalosti o těch, kdo tyto informace vyhledávají (viz Sony získá IP adresy všech zájemců o hack PS3 z geohot.com).

“Operation Payback” tak má nový cíl, servery a služby společnosti Sony – po antipirátských organizacích, právních firmách, bankách či společnostech vystupujících proti WikiLeaks (MasterCard, Visa a další) se tak Anonymous zaměří v DDoS útocích na internetové aktivity Sony.