Facebook odstranil Stránku Rogera Eberta. Po omluvě za “chybu” ji vrátil zpět

Roger Ebert (známý filmový kritik) na krátkou chvíli přišel o Facebook Page. Facebook ji odstranil nejspíše poté, co rozčílení fanoušci Ryanna Dunna nedokázali rozdýchat komentář “Friends don’t let jackasses drink and drive.” (viz @ebertchicago) a ““Jackass” star Ryan Dunn, RIP. His Porsche flew through 40 yards of trees

Zrušení Facebook Page Ebert komentoval podobně nevybíravě : “Facebook has removed my page in response, apparently, to malicious complaints from one or two jerks.” a “Facebook! My page is harmless and an asset to you. Why did you remove it in response to anonymous jerks? Makes you look bad.” (zde).

Ebert je fanoušky kritizován za prvotní “Friends don’t let jackasses drink and drive.” – vyjadřuje se k tomu ostatně ve Friends don’t let friends drink and drive, pokud netušíte, jak celá záležitost vznikla (ve zkrazce – Ryan Dunn havaroval v autě a mimo něj v havárii zemřel i další člověk. Roger Ebert svůj komentář založil na fotografii od Ryana Dunna z Tumbleru, kde se ukazoval s dalšími přáteli popíjejícími alkohol).

Facebook nakonec zablokovanou Page (Roger Ebert) vrátil s vysvětlením, že “The page was was removed in error. We apologize for the inconvenience.“. Roger Ebert na své Page zablokoval možnost vkládání statusů fanoušky.

Yes, I blocked posts to this page because so many of them today were obscene. That’s why FB took the while page down for awhile. I’ve always made it a point to welcome posts from friends and will open it up again as soon as possible.

Což samozřejmě znamená, že obscénní a kritické příspěvky se přesunuly do komentářů (příklad “Roger Ebert. He is a waste of sperm. He should have been swallowed by his mother or spit into a napkin in the glove compartment of his parents car. We are all waiting for you to enable comments on you wall!! 😉