Google StreetView opět v ČR – fotografie tříkolky

Google StreetView je opět v ČR a po nucené přestávce opět snímá česká města i památky. Google ČR umožnil dnes odpoledne setkání s StreetView autem i tříkolkou a pořízení fotografií, takže se můžete podívat jak vypadá tříkolka zblízka.

Pokud hledáte fotografie StreetView auta, pokračujte do Google StreetView opět v ČR – Nový model StreetView auta (foto)

Oproti běžné představě, tříkolka je opravdu “poháněná” pouze silou svalů a žádné motorické vybavení nemá. Pro lepší představu – její váha dosahuje zhruba dvou metráků.

Street View auta a tříkolky opět vyjíždějí do českých ulic (tisková zpráva)

Do České republiky se od pátku 24. června vracejí Street View auta a tříkolky, aby nafotily další krásná místa naší země.

Google Street View auta budou fotit na veřejně dostupných prostranstvích a komunikacích, ale v rámci tzv. „Street View special collects“ se tříkolky podívají i tam, kam se auta běžně nedostanou. Google teď proto oslovuje zástupce samosprávy a správy jednotlivých historických objektů a míst a jedná s nimi o možnosti nasnímání pro službu Street View.

Auta by se měla rozjet například do Hradce Králové, Zlína, Karlových Varů, nebo Jihlavy Z významných kulturních památek by mohly být nafoceny například hrady Bezděz, Karlštejn a Loket nebo zámky Zbiroh a Dobříš. Focení nových míst bude probíhat po celé České republice v průběhu letních měsíců. V plánu je zmapování více než 170 různých lokalit a památek.

Více informací o službe Street View najdete na stránce google.cz/streetview

Upozornění: Fotografie jsou (c) Daniel Dočekal a nejsou dostupné k volnému užití. Pokud je chcete použít nekomerčně, je to možné za podmínky uvedení autora a vyrozumění o užití. Pro komerční využití autora kontaktujte.