Facebook umožní sledování bez přátelství, přichází Subscribe knoflík

Twitter byl malou konkurenci ke změně modelu, Google+ dokázal nemožné. Facebook zavádí “Subscribe” knoflík, který umožní komukoliv odebírat statusy kohokoliv jiného. Tedy bez nutnosti stát se (oboustranně) přáteli

To co bylo od samého počátku možné na Twitteru a je možné i na Google+ je (konečně) možné nově i na Facebooku – pokud chcete někoho sledovat, můžete – stačí použít Subscribe volbu na jeho profilu. A “přihlásit” se k odběru jeho veřejných (to je důležité) statusů.

V Introducing the Subscribe Button najdete možnost jako povolit Subscribe funkčnost pro svůj účet – Facebook (překvapivě) novou volbu plošně nepovolil všem. V okamžiku povolení této funkčnosti si ještě můžete vybrat, jestli lidé používající Subsribe mohou komentovat na vašich (veřejných) statusech (počáteční stav vypnuto). A zda (kdo) bude vidět zpráva o tom, že se někdo přihlásil k odběru (počáteční stav Přátelé přátel).

Upozornění – jakkoliv v Introducing the Subscribe Button budete nejspíše  moci Subscribe pro svůj účet aktivovat, na vašem účtu se možná SUBSCRIBE tlačítko prozatím neobjeví, Facebook novinky nasazuje postupně a je potřeba mít trpělivost.

Subscribe knoflík se objeví i u všech vašich přátel – lze ho použít k výběru toho, co od těchto přátel chcete dostávat – na výběr je mezi Všechny statusy, Většinu statusů (což je klasický způsob), Pouze důležité statusy co se ovlivnění “množství” týče. A můžete zde deaktivovat některé typy status – pro řadu lidí bude dobré, že zde mohou potlačit statusy s her.

Důležité upozornění – lidé co budou sledovat váš profil na Facebooku pomocí Subscribe mohou vidět pouze statusy, které zveřejníte jako VEŘEJNÉ (Public). O důvod více naučit se lépe používat cílení statusů na Facebooku.

Ve vašem profilu se po aktivaci Subscribe objeví nová položka v menu (vlevo pod profilovou fotku) s názvem Subscribers – tam můžete vidět kdo si vás přihlásil k odběru (veřejných) statusů. A můžete se případně také přihlásit