5S – Lukáš Hanusek aneb upovídaný fotograf

Lukáše Hanuska jsem poznal poté, co on narazil na cenzorské praktiky Facebooku. Facebook má alergii na bradavky, což s focením aktů nikdy nejde moc dohromady. Lukáš je mimo jiné hodně upovídaný na @lukashanusek a chybí mu snad jediné, aby jeho nástroj byl napojený přímo na Twitter.

Akty?
Mohl bych odpovědět jedním jediným slovem: Respekt. Respekt k ženskému tělu, respekt k těm, které jsou ochotny se odhalit a respekt k těm, kteří focení aktu berou vážně a se stejným respektem k tomu všemu přistupují.

Krása?

Nejkrásnější a nejpřirozenější věc na světě je obyčejný úsměv. Přesně ten úsměv, který je nám vlastní, nemusíme se jej učit a umíme jej od malička. Ten úsměv, který je nejjednodušším, nejlevnějším a nejpříjemnějším způsobem, jak zlepšit svůj vzhled. Ten úsměv, který dělá lidi sympatičtějšími, krásnějšími a navozuje lepší náladu – jak nám, tak lidem okolo. Takže prosím, usmívejte se – budete krásní 🙂

Svatby?

Jednou jsem řekl, že je škoda, že nejsem studentem sociologie, jelikož co svatba, to unikátní “pracovní vzorek”. Na každé svatbě jsou jiní, mnohdy zajímaví lidé, odehrávají se na rozličných místech, každá svatba má jinou atmosféru a těch věcí, které se liší je vůbec nespočet. Ale jedno mají společné – radost, štěstí, úsměvy… To je důvod, proč mám svatby tak rád.

O to raději jsem, když si ji novomanželé i svatebčané umí užít, jsou nevázaní a rozjedou to v tom nejlepším slova smyslu. Pak je ta energie a atmosféra cítit i z fotek, což mne pak těší dvojnásob.

Talent?

Máte dítě? Chce každou chvíli do jiného kroužku a nikde nevydrží? Buďte rádi a hlavně nikdy, nikdy, NIKDY neříkejte něco ve smyslu: “Ty nikde nevydržíš… Tohle je poslední kroužek, který Ti platím. A běda Ti, jestli tam nebudeš chodit!” Ano, máte být rádi. Rádi proto, že je dítě aktivní a má zájem. Má zájem hledat, objevovat, učit se… Jedině tak může objevit, na co má talent, co jej naplňuje a činí šťastným.

Pamatujete, jaké to bylo, když jste byli malí? Pamatujete tu radost, spontánnost, energii, ten tah na branku… To, co nám mnohým teď schází? Tak jim to proboha neberte. A neříkejte slova jako “Dělej něco pořádného! Tohle Tě živit nebude!” I kdyby to byl třídní komik a nic jiného, než exhibování a bavení okolí jej nezajímalo. Podívejte, kam to dotáhl například Jim Carrey. Prostě na to má talent – na blbinky. A jak dobře jej to živí 🙂

A vůbec. Dělejte častěji to, co vás baví. Vlastně je jedno, jestli na to ten talent máte nebo ne. Protože to, co nás baví, nás činí šťastnými. A o tom by ten život měl být. O štěstí.

Retuš?

Retuš je taková úsměvná kapitola. Nejvíce mne baví ti, kteří jí opovrhují a mluví o nepřirozenosti a přitom si s chutí listují časopisy plnými silikonových krásek – vyretušovanými. O jejich touhách takovou “dostat” ani nemluvě.

A není to jen doména pánů, to samé je i u žen… Kupují si módní časopisy, kde na krásnou – vyretušovanou – modelku narazí na každé druhé straně a kupují si miliony kosmetických přípravků z vedlejší strany ve snaze vypadat také co nejlépe. A samozřejmě si nakoupit ty hadříky, co mají slečny na sobě, aby byly taky sexy. Přirozenost je najednou ta tam.

Povrchní? Úsměvné? Možná… Ale ruku na srdce, kdo by kupoval časopisy s titulkou, kde by byla normální oplácaná ženská od plotny? Kdo by chtěl vypadat stejně jako ony. Kdo by si je vylepoval do skříněk v práci? Kdo by nad nimi masturboval? Nikdo. Všichni máme rádi pohádky. Je to představa, iluze, kterou si tak rádi navozujeme. Baví nás to. Od malička.

___________________________
5S aneb Pět Slov je pokus
. Pět slov položených jako otázka je ideální cesta jak se vyhnout složitému formulování otázek pro rozhovor. Riziko je v odpovědích. Zpovídaný může také zvolit pět slov jako odpověď. Takové je riziko. 5S představuje zajímavé lidi, zajímavé pro tazatele, který doufá, že budou zajímaví i pro čtenáře. A že o sobě poví něco zajímavého.