Samsung Galaxy SII – Aplikace (2) (Screenshoty)

Samsung Galaxy SII lze bez váhání označit za aktuálně nejlepší mobilní telefon s Androidem, který můžete mít hned a bez čekání. Z pomyslné první příčky ho může vytlačit jenom nový Nexus (také vyráběný Samsungem), ale v některých parametrech je SGSII stále lepší. Pokud plánujete koupi mobilu s Androidem, SGSII je velmi dobrou volbou.

TIP: Tento článek je ze série článků věnujících se Samsung Galaxy SII. První články přinesou hlavně screenshoty a základní informace o Androidu a nabízených aplikacích, posledním článkem bude praktická “recenze”

SGS II je ještě více povedený než předchozí modely (telefon i tablet) od Samsungu, které JustIT.cz měl na dlouhodobé testování – viz Samsung Galaxy Tab – dva měsíce poté aneb 7″ je přesně akorátJaký je Samsung Galaxy S? A měnil bych za Nexus One?.

Platí i to, že Samsung doplnil základní Android o vlastní modifikace – a to jak řadu aplikací, vlastní obchod s aplikacemi, tak nadstavbu pro lepší používání plochy (screenshoty viz Samsung Galaxy SII – Android (Screenshoty). Součástí dodávky je i řada aplikací – jejich přehled najdete v Samsung Galaxy SII – Aplikace (Screenshoty) a v tomto (třetím díle “recenze”) můžete vidět jak vypadají některé z aplikací.

Kalendář

Osobně jsem spíše nakloněn běžnému Kalendáři (tomu co je součástí základního Androidu), ale Kalendář v SGS II se povedl – co hlavně, má skvělý kalendářový widget. Ten je možné dát na celou jednu plochu a poskytuje dostatek informací dopředu, aby byl opravdu použitelný.

Fotoaparát

SGS II má, bez jakýchkoliv příkras, jeden z nejlepších fotoaparátů, jaký se mi kdy v mobilních telefonech dostal do ruky – ukázky fotografií (až se mi je podaří v nepořádku fotek dohledat) najdete později v samostatném článku.

Hudba

Music Hub

Social Hub

Social Hub umožňuje do Samsungu dostat účty (e-mail a další věci) z řady dalších služeb – pokud používáte Hotmail, LinkedIN či něco dalšího, může být Social Hub dobrou volbou, včetně například podpory MSN/Live chatu. Pokud ale chcete šetřit baterii, nezapomeňte si Social Hub buď vypnout nebo nastavit tak, aby aktualizoval co nejméně.

Game Hub

Reader’s Hub, Finance a Zpravodajství (News)

Kalkulačka a Moje Soubory

Rádio, Video, Diktafon a Počasí

Samsung Store (Samsung Apps)

Samsung, stejně jako řada dalších výrobců, nabízí alternativu ke klasickém Android Market – obchod s aplikacemi. Výhodou je i to, že tam najdete některé aplikace dostupné zdarma (zejména hry).

Editor fotografií, Diář a Poznámky

Kies Air, All Share, Polaris Office

Ovládání hlasem