Novinky na Google+ hlavně pro firmy: Více správců Stránek a vylepšené notifikace

Nedávno zprovozněné Google+ Stránky (Pages) pro firemní působení na Google+ mohou nově mít více správců (počet je, neznámo proč, omezen na 50) a dočkaly se i lepších notifikací.

Více správců Stránky

Přidat nové správce (administrátory) pro Google+ Stránku můžete pomocí Nastavení (Settings) – dostanete se tam po přepnutí na Stránku a pomocí “ozubeného” kolečka v pravém horním rohu. G+ Stránka má vlastníka – zpravidla toho, kdo byl prvním, kdo Stránku založil a zatímco kdokoliv ze správců může odstranit dalšího správce, vlastníka nikoliv. V rámci správy stránky může vlastník převést vlastnictví Stránky na kteréhokoliv z dalších správců (vlastník může být jenom jeden).

Nové správce “zvete” prostřednictvím jejich mailové adresy a nový správce musí odsouhlasit Pravidla užívání Google+ a samozřejmě i skutečnost, že se stal správcem Stránky.  V české verzi je používáno “správce”, v anglické verzi je ale používáno slovo “manager”.

Nové možnosti nastavení Stránky

Malá změna je i to, že smazání stránky je nyní možné z Nastavení Stránky, v dřívější podobě to bylo možné v přehledu všech vašich stránek (Manage your Pages/Správa vašich Stránek). Smazat Stránku může pouze vlastník, nikdo ze správců to nemůže udělat. Stránka  má v aktualizované podobě v Settings/Nastavení ještě další možnosti (viz předchozí obrázek).

Líbit se vám budou i lepší notifikace – mimo jiné v nich zjistíte i informace o sdílení a +1 informací z vaší stránky. Nově je možné i zadat e-mailovou adresu, na kterou budou notifikace posílané – jedna z velmi užitečných novinek.

Poslední, trochu podivná změna

Poněkud méně smysluplná je třetí novinka – Google spojil počet +1 daných Stránce i počet přidání do kruhů uživateli do jednoho čísla. Samotná +1 dávaná Stránce přitom prakticky nemají žádný význam a jsou pouze zbytečně matoucí – řada uživatelů se domnívá, že se tímto způsobem stane fanoušky.