Flipboard už i pro Android, podívejte se jak vypadá a co umí

Flipboard, donedávna hlavně aplikace jenom pro iPad, se dočkal podoby pro iPhone i Android. Umí totéž co “větší” tabletová podoba, byť se setkáte s některými změnami. Stručně zhodnoceno, tabletová verze je o hodně lépe použitelná. Přesto se vyplatí vyzkoušet i podobu pro telefon.

Flipboard pro Android najdete na Google Play zde a najdete v ní vše, včetně novinek (například integraci Google+). Flipboard je čtečka, která prezentuje informace z vybraných zdrojů a vašich sociálních sítí způsobem “magazínu” – ve vizuálně atraktivní podobě, ve které můžete listovat.

Pokud se Flipboard rozhodnete zkoušet, je možná vhodné nevynechat možnost založit si v rámci služby účet, můžete tak mít totožný přizpůsobený obsah ve Flipboard aplikacích na všech platformách. Ze sociálních sítí a médií si můžete napojit Twitter, Facebook, Instagram, Google+, YouTube, Google Reader, LinkedIn, Flickr, 500px, Sina Weibo a Renren. Flipboard si navíc můžete propojit s aplikace jako je INstapaper, Pocket a Readability – tedy službami, které vám umožní si články “odložit” na pozdější přečtení.

Jakkoliv Flipboard neumí sám číst z RSS zdrojů, je řešení snadné – nastavte si je v Google Reader a ten potom připojte do Flipboardu.