Dvě letenky do Emirátů nevyhrajete. Jen další scam

Tři otázky, ne které můžete odpovídat jak chcete. Na konci nutnost nasdílet na Facebook a kliknout na tlačítko Like.  Na konci čekají klasicky nesmyslné “průzkumy”, kde součástí “průzkumu” je získání telefonního čísla a klasickým mechanismem dalších variant podvodných “soutěží”

Nechybí ani “komentáře” šťastných výherců. Pokud jste na tohle naletěli, tak se hlavně velmi rychle omluvte všem přátelům a upozorněte je, že jste šířili něco jako virus a ať na to proboha nereagují. Pokud jste nezadali e-mail či telefonní telefon, je to v pohodě. Pokud jste zadali telefon, tak jste v pohodě jenom v momentě, kdy jste žádnou SMS či potvrzení SMS neodeslali. Pokud jste snad udělali tohle, tak se připravte na to, že přijdete o pár stokorun až tisícikorun, ale hlavně musíte urychleně další připravování o peníze zastavit “odhlášením”. Ideálně kontaktujte vašeho operátora.

Získejte Váš oblíbený Samsung Galaxy S8: Tato loterie/soutěž se provádí za účelem zařazení Vašich osobních údajů do marketingové databáze, která je vlastnictvím společnosti Aldaniti International Network LTD. Pokud si nepřejete aby Vaše osobní údaje byly částí výše uvedené databáze, laskavě Vás žádáme, aby jste se neúčastnil/a této soutěže. Pokud od Vás neobdržíme jinou informaci, Vaše účast v soutěži bude automaticky považována za souhlas s uvedením Vašich osobních údajů v databázích sponzorů soutěže. Pokud nesouhlasíte s uvedením Vašich osobních údajů v těchto databázích, klikněte zde.

A hlavně, ještě více klasickými podmínkami (jedna z variant, je jich více) vedoucích buď k využití telefonního čísla (klasické zasílání zpoplatněných SMS) nebo zasílání záplavy spamu.

Celé je to stejné schéma jako Podvodná soutěž zneužívá logo a maskota Seznam.cz. Nenaleťte, přijde vás draho

Nejlepší obsah pro Tvůj mobil : Máš šanci vyhrát úžasné ceny a získat jedinečný obsah pro svůj mobilní telefon. Odpovíš-li nám potvrzující zprávou SMS, vyjadřuješ souhlas s předplatným naší služby a získáním úvodního stažení obsahu zdarma. Každý týden získáš 10 nových stahovacích kreditů, které můžeš využít na položky mobilního obsahu na webové stránce www.cz.movingos.com (cena obsahu začíná na 2 kreditech za položku obsahu). Cena služby je 99 Kč (včetně DPH) za týden za 10 stahovacích kreditů (+ poplatky za používání SMS a data u Tvého telefonu). Doba se automaticky obnovuje, dokud nepošleš SMS ve tvaru Stop Top na číslo 90429. Poplatky budou účtovány na Tvůj telefonní účet nebo strhávány z Tvého kreditu. Tvůj telefon musí mít přístup na Internet a možnost přijímat textové zprávy a mobilní obsah. Pro přihlášení a/nebo používání služby musíš být vlastníkem předplaceného účtu / smlouvy o poskytování mobilních služeb a být ve věku alespoň 16 let nebo mít výslovný souhlas vlastníka předplaceného účtu / smlouvy o poskytování mobilních služeb. Více informací získáš na čísle 0800210280 nebo e-mailu support@movingos.com. Movingos, Postbus 20573, 1001 NN Amsterdam, Nederland. Chceš-li se podívat na všeobecné podmínky, klepni zde. Více informací: www.platmobilem.cz. Provider: NTH.

Všimněte si, že  těchto vykutálených aktivitách vždy figurují i firmy z České republiky. Obrázek o solidnosti si tak můžete udělat sami.

2017-06-02 14_34_06-Microsoft Edge2017-06-02 14_39_16-Microsoft Edge2017-06-02 14_39_28-Microsoft Edge