iOS a přihlašování přes Facebook? Třeba také nekonečná smyčka

v IOS 11 došlo k odstranění integrace sociálních sítí. Což přineslo pár změn ve sdílení, které nejsou až tak podstatné (viziOS 11 odstranil integraci Facebooku, Twitteru a dalších sítí. Nepříjemnost, na kterou budete často narážet). A zásadní změnu tam, kde se v aplikacích používá přihlašování přes účet na sociální sítí.  Ta zásadní změna spočívá v tom, že aplikace musí vyvolat další aplikaci (což nemůže rovnou) a pak se dostat zpět. V praxi, ukážeme si to na Tinder, to znamená nekonečnou smyčku.

Otevřete Tinder, který jste již předtím bez problémů používali a byli přihlášení. Bohužel to bylo třeba včera, takže Tinder znova zahlásí, že potřebuje přihlásit.

2018-03-04 18.25.11.png

Musíte kliknout na Continue/Pokračovat, protože se tam přeci jenom chcete dostat. Což způsobí spuštění webu Facebooku.

2018-03-04 18.25.19.png

Tady si vyberete, že se tedy chcete přihlásit k Facebooku (protože vaše Safari samozřejmě také zapomnělo, že jste už přihlášení a navíc to není plné Safari, ale jen “in-app” podoba).

2018-03-04 18.25.29.png

Na což musíte ještě jednou potvrdit, že chcete udělat to co chcete udělat. To proto, abyste se konečně dostali do aplikace Facebooku. Ta samozřejmě překvapeně konstatuje, že Tinder už jste přece autorizovali.

2018-03-04 18.25.37.png

A tak důvěřivě kliknete na Continue/Pokračovat aby to skončilo nějakou podivnou chybou a do Tinderu se nedostanete.

2018-03-04 18.25.51.png

Tady je nutné dáte Cancel a celé to podstoupit ještě jednou. Pak už se konečně do Tinderu dostanete, ale protože ho klasicky programuje někdo kdo ho nikdy nepoužil, tak si bude myslet, že jste ho nikdy nepoužívali (ač máte účet) a začne prudit s nápovědou.

O nějaký ten den či více později ovšem Tinder opět ztratí informaci o tom, že jste přihlášení přes Facebook a budete vše znovu podstupovat.