Harry Potter Wizards Unite první postřehy a screenshoty

Harry Potter: Wizards Unite od Niantic už brzy z tohoto týdne se splnilo už v neděli. Hra se objevila v App Store (v Google Play prozatím vyhledatelně nikoliv ale přes tenhle odkaz se vám ho povede najít) a tady je pár drobných postřehů a screenshotů

Především, je to Pokémon GO přebarvený do jiné podoby a s přidanou nesnesitelnou záplavou animací, vyskakujících věci. Nesnesitelně otravnou úrovní, která do všeho navíc vnáší další zbytečné komplikace. Na to že je to třetí AR hra od Nianticu je dost zvláštní, že jdou cestou dalšího zesložitění.  Hrát to je prostě nesmírně otravné.

AR je možná trochu zábavnější než u Pokémon GO. Možná se časem naučíte všechna ta gesta pro kouzla (Pokémon GO to není, takže balon se nehází), ale představa že tohle děláte pořád dokola je tady ještě děsivější, než jak je tomu u Pokémon GO. Tam je to po letech existence tou nejzásadnější bariérou – všechno stále stejné a chytání příšerek má příliš vysokou míru neúspěšnosti. Plus to AR samozřejmě klasicky nesmírně žere baterky (jde pochopitelně vypnout)

Co rozhodně nepotěší je nutnost se registrovat přes Facebook nebo Google – žádná volba pro založení účtu e-mailem se prostě nenabízí.

Hodně nebude bavit extrémně pomalé spouštění, extrémně pomalé a dlouhé animace, zbytečné přechodové obrazovky.  Znalost Pokémon GO pomůže jen částečně, všechno se jmenuje jinak, vše je  umístěné jinak.