Kandiduje na prezidenta a chová se jako vidlák. Nebuďte jako Karel ~ Old school střípky ~ 6. – 9. července

Ne v Nizozemí farmáři nepáchají revoluci. Andrej, hovado, sdílí hovado. Jasně že Musk Twitter koupit nechce. ÚOOÚ a hlouposti o cookie lištách. Microsoft a kupa sra*ek na MSN.

9. července

🧮 No fajn, poslední kopírování ze staré Synology na nový QNAP (našel jsem zálohu starého pooh.cz, tu co jsem myslel že už někam zmizela). A pak Synology čeká “factory reset” – chci zjistit jestli reinstalace odstraní tu zoufalou pomalost co přišla poslední roky

😡 No proč by to dělali, když mohou vyvolávat paniku a krmit dezinfo scénu, který to bude masově šířit a vytvářet okolo toho další a další fantasmagorie. Je tu dost médií, kde tohle mají jako taktiku. Čtenost, reklama, peníze na prvním místě. Novinařina až poslední

🤦‍♂️ Tohle je Karel. Kandiduje na prezidenta. Karel se chová jako vidlák. Nebuďte jako Karel.

🤦‍♂️ Buďme solidární, vyzval Jurečka. Vládě navrhne víc zdanit vyšší příjmy… tuší Jurečka, že čím vyšší příjmy, tím více odvádění na daních? Nebo co tím výkřikem chtěl říct?

👍 Dost dobrý Paradigma černošské holčičky na vozíčku (o nekorektním humoru v kultuře)

🤦‍♂️ Že je Andrej hovado na tom celkem není nic nového. Ale to co sdílí, to proboha existuje proč? Zatím jsem to naštěstí nepotkal a pevně doufám že už nikdy nepotkám. Neměl by se jít léčit?

🤦‍♂️ Jo, taky mám věčně problém co s rukama. Ale jsou momenty, kdy je potřeba to dotáhnout do přijatelné podoby. Třeba když na #kviff řešíte #pr jako prase. V té televizi samozřejmě tohle vidě tnebude, ale pak vaši vlastní PR lidi tuhle fotku začnou masově šířit. Stačilo trochu myslet.

🌡 Od počátku téhle taškařice jsem přesvědčený, že Musk nikdy Twitter koupit nechtěl. Prostě jen další trolling a zviditelnění ega. Konspirační okem možná i oslabení pozice Twitteru, protože ten na tuhle tahanici celou dobu dost doplácí.

🤦‍♂️ Nechce ser mi věřit, že by se Check Point Software Technologies podepsal pod takhle nebezpečný blábol na iDnesu. Bod číslo čtyři je vyloženě nebezpečný. K té změně hesla viz Jak často si mám měnit heslo? Kdy je nutné si heslo změnit a kdy je lepší to nedělat.

8. července

🎬 #wtf

📩 Wish Subtack would show number of characters, not just warning “content is too long for email”. Would help a lot with proper planing for weekly newsletters

🎧 Boj sluchátek nakonec vyhrály Sony XM5. Po dní zkoumání jen stručně. ANC super, dobře se nosí, ovládání je trochu šílené, výdrž skvělá. Skvěle jsou na nich vidět prsty a některé vychytávky občas fungují a občas ne, ale o tom snad až v nějaké sérii tipů

🧠 Prosopagnosie! Obličejová slepota. Tak ono to má i jméno! Tak konečně vím čím to mohu nazvat, tu zábavnou vlastnost, že si nepamatuju obličeje lidí. Teď ještě jestli je nějaký název pro mizerný pamatovák na jména lidí.

🤦‍♂️ Tohle byla roky taktika šiřitelů fake news a dezinformací, dobře vymyšlená. Tvrdit že se o něčem v médiích nepíše. Dobře se tahle teorie o spiknutí přijímá, skvělé šíří. V tomto případně nechybí ani obvyklý útok na Českou televizi. Ta to mimochodem řešila dva dny předtím, než tenhle člověk. Učebnicový příklad, kdy se i v komentářích všichni spokojeně utvrzují, že “média mlčí”. Ač nemlčí. Ač stačí jít do Google a najít množství výstupů.

🎧 Ono se to řekne aktualizovat firmware. Vypadá to dost nebezpečně

👎 V populaci je až 300 tisíc nakažených, míní Hořejší. Prymula nechce plošné testy … úspěšně jsme přešli do klasické fáze využívání generátorů náhodných výroků. Dochází médiím (a oběma jmenovaným) že čím víc toho budou plácat, tím míň je bude brát někdo vážně?

7. července

🖥 Taková skoro “hloupost”. Kolečka pod počítač. S aretací, takže když nechcete aby to jezdilo, tak nejezdí. Lepší než to šoupat po zemi. A lepší než to i nechat ležet na zemi.

🎧 Zajímavé jak velký rozdíl je mezi AirPods Pro a Sony XM5 co se ANC týče. Sony toho dokáže filtrovat nesrovnatelně víc a pocitově je to příjemnější (což je ale čistě idividuální). Ale nutno dodat, že XM5 je monstrum s šíleně komplikovaným ovládáním a možnostmi.

🤦‍♂️ Cookie lišty nezaručují nic a ÚOOÚ není schopen zkontrolovat (natož zajistit) že uživatelem naklikané nastavení je skutečně dodržováno. Ani to, že se to v čase nezmění.

6. července

🤦‍♂️ Rychlostí světla? Ano, je to jeden z hluboce zakořeněných omylů (elektřina šířící se rychlostí světla). Ale tady by snad mohli vědět jak to je. Ale třeba tím myslí optiku (podmořský kabel je optický), ale ani tam to neplatí. Reklamní nadsázka? Možná, ale je nevhodná právě tím, že to vyvolává pochyby.

❓ Stále jsem nepochopil, proč zrovna tahle postavička má tak zásadní a výhodnou pozornost médií. Podobných případů je daleko víc a žádnému se média tak nevěnují. Čím je prominentní? A proč ji média vykreslují jako oběť? A pokoru? Běhá tu video, kde je vidět pravý opak. Samé otázky

👎 Připadá mi fascinující, že Microsoft je spokojený s úrovní sra*cek, které za těžké peníze dostává na MSN