Hraní s #stablediffusion: S postavami je potíž, auta krásná, kola zábavná. Deep fake by ušla. Ale nejlíp to umí fantasy a tak

Kupa příkladů vytvořených ve #tablediffusion AI. Skoro všechno včetně zadání, které k tomu sloužilo. A opět další praktické poznámky.

👩 “girl with long hair, instagram photo, kodak, portra, by wlop, ilya kuvshinov, krenz, cushart, pixiv, zbrush sculpt, octane render, houdini, vfx, cinematic atmosphere, 8 k, 4 k 6 0 fps, unreal engine 5, ultra detailed, ultra realistic” … je ovšem klasicky katastrofa.

🚘 To kolo o kus níže se dá využit, stačí “bike” nahradit na “car”. A nutno dodat, že auta #stablediffusion umí evidentně malovat dobře. Byť klasicky, ta prostorovost, to občas kulhá. Na druhou stranu, to jedno vypadá jako kdyby mělo sajdkáru 🙂

A co když “porsche” vyměním za “skoda”?

🚲 A hlavně po #stablediffusion nechtějte namalovat kolo. Prompty půjčené z Lexixa.art. “Portrait of barbara palvin in denim shorts riding a bicycle, full body, intricate, elegant, highly detailed, digital painting”

🚲 “Futuristic electric bike ( designed by porsche ), xf iq 4, 1 5 0 mp, 5 0 mm, f / 1. 4, iso 2 0 0, 1 / 1 6 0 s, natural light, octane render, adobe lightroom, rule of thirds, symmetrical balance, depth layering, polarizing filter, sense of depth, ai enhanced“. Klasicky je tu vidět, že hodně záleží na seed (každý obrázek má jiné)

Anime girl riding bicycle in highly detailed japanese city, studio ghibli style, by hayao miyazaki, sharp focus, highly detailed, 4k“… kola to tedy žádná sláva, končetiny taky nic moc, ale tím jak je to anime, tak se to trochu skryje. Generoval jsem na šířku, k použití pro Páteční koktejl e-mailing do hlavičky.

▶ Lexiika.art a “Rgb, woman, bedroom full of fire, blue, rage, cinematic, movie scene, inspired by zdzislaw beksinski, clothes made out of veins, cables everywhere, bedroom, ultra realistic, concept art, intricate details, highly detailed, photorealistic, octane render, 8 k“. A dokonalá ukázka jak různorodé mohou výsledky být. Nejen vůči originálu. A výsledky navíc fantastické (první je “originál”)

Lexika.art je skvělé místo kde najdete neustále nové a nové inspirace. Hotové výsledky, ale hlavně prompt i seed. Občas zkouším něco vzít a podívat se co z toho udělá #stablediffusion. Originál a pak dva nové pokusy.

▶ Zkoušel jsem (z Lexika) i kosmickou loď, kde nic z pokusů nijak zvlášť neodpovídalo původnímu. Ale výsledky jsou zajímavé.

▶ Ale teď už bez Lexica – Různorodé snahy s “dead titan”, nejprve “dead titan on ground in city, 4K, artstation, realistic”

Pak “dead titan on ground in city”

A protože to pořád nebylo ono, tak “enormous dead titan, larger than bulding, lying on ground in city, 4K, futuristic”

❓ Jak by vypadaly #deepfake fotky od #stablediffusion? Zatím tedy nic moc, protože tahle AI zápasí s obličeji i končetinami, ale na hlupáky by to možná fungovalo. “Firefighters taking selfies at 9/11 ground zero smoke fire